Погода в той день явно сприяла. Світило сонечко і було тепло, близько 5 градусів. У мене був стереотип, що за Уралом вже в жовтні холоднеча, сніг по коліна)))), а виявилося все зовсім не так.
1


Отже, про плов.
У розпечене соняшникову олію кидаємо одну нарізану на кілька частин цибулину. Щоб у плова вийшов красивий золотистий відтінок, якщо можна так сказати))) Як він почорніє, викидаємо його і засипаємо м'ясо.
2

М'ясо брали - свинину, краще ошийок, він жирніший, жир витоплюється, залишається одне м'ясо. Ріжемо не дрібні шматочки 2-3 см в довжину. Іноді помішуємо, щоб м'ясо не приставало до казана, що я і роблю на першій фотці.
Отже смажимо хвилин 15-20, поки м'ясо не зарум'яниться. Я раніше коли готував кидав багато цибулі, нарізаної кільцями, а виявляється достатньо однієї головки (і це на 3 кіло рису), так що його майже й не видно було.
І ось коли м'ясо буде ось таке
3

можна засипати морквину. Морквину ріжемо уздовж.
4

5

6

7

так, так, багато моркви, дуже багато, я сам не очікував. морква дає сік солодкий, він змішується з олією, з витопленим жиром з м'яса і виходить зирвак, основа плову. від нього і залежить смак плову, тому морквину краще брати соковиту, солодкувату.
8

Продовжуємо готувати, помішуємо, вже з'являються запахи ням-ням)))
9

І ось сік з моркви поступово виділяється ...... і виходить ...... а запахи вже ....... словами не передати
10

11

Ось тепер можна додати спецію, всього одну - зіра, але не просто треба її кинути а розтерти в долонях
12

і ось ми спостерігаємо наступну картину
13

14

15

КРАСОТІЩЩЩЩЩА
16

Не забуваємо посолити). Приблизно столова ложка з гіркою солі йде звичайно, але краще спробувати - бульйон повинен бути трохи пересолений, частина солі візьме в себе рис Доливаємо водички, обов'язково окріп, щоб процес кипіння не перервався і
17

і ще трохи зіри
18

Тепер про рис.
Беремо рис, з розрахунку 1 кг на 7-8 чоловік. Такого рису як в Азії ми не знайдемо, тому що там рис чистять руками, тому він виходить цілий, не ламаний. Тому беремо звичайний рис. Рис обов'язково треба промити, як мінімум в трьох водах, поки вода не буде чиста стікати. І обов'язково потім замочити хвилин на 15. Якщо рис не замочувати, то він розлізиться і вийде рисова каша.
+19

20

21

22

23

24

Поступово рис вбирає водичку
25

26

27

Далі найцікавіше, я такого ніде не читав. Накриваємо рис пакетом!! Щоб він запарився.
+28

29

І накриваємо все це
30

А щоб щільніше було, зверху камінець можна покласти
31

В кінці готування, зверху встромляємо цілу головку часнику, для аромату. Підсумок перевершив всі очікування. Такого смачного плову я ще не їв. +32

Всім дякую за увагу. Коментуйте. Запитуйте. Все це відбувалося ось тут http://ihoraksjuta.livejournal.com/1243 79.html
1

Отже, про плов.
У розпечене соняшникову олію кидаємо одну нарізану на кілька частин цибулину. Щоб у плова вийшов красивий золотистий відтінок, якщо можна так сказати))) Як він почорніє, викидаємо його і засипаємо м'ясо.
2

М'ясо брали - свинину, краще ошийок, він жирніший, жир витоплюється, залишається одне м'ясо. Ріжемо не дрібні шматочки 2-3 см в довжину. Іноді помішуємо, щоб м'ясо не приставало до казана, що я і роблю на першій фотці.
Отже смажимо хвилин 15-20, поки м'ясо не зарум'яниться. Я раніше коли готував кидав багато цибулі, нарізаної кільцями, а виявляється достатньо однієї головки (і це на 3 кіло рису), так що його майже й не видно було.
І ось коли м'ясо буде ось таке
3

можна засипати морквину. Морквину ріжемо уздовж.
4

5

6

7

так, так, багато моркви, дуже багато, я сам не очікував. морква дає сік солодкий, він змішується з олією, з витопленим жиром з м'яса і виходить зирвак, основа плову. від нього і залежить смак плову, тому морквину краще брати соковиту, солодкувату.
8

Продовжуємо готувати, помішуємо, вже з'являються запахи ням-ням)))
9

І ось сік з моркви поступово виділяється ...... і виходить ...... а запахи вже ....... словами не передати
10

11

Ось тепер можна додати спецію, всього одну - зіра, але не просто треба її кинути а розтерти в долонях
12

і ось ми спостерігаємо наступну картину
13

14

15

КРАСОТІЩЩЩЩЩА
16

Не забуваємо посолити). Приблизно столова ложка з гіркою солі йде звичайно, але краще спробувати - бульйон повинен бути трохи пересолений, частина солі візьме в себе рис Доливаємо водички, обов'язково окріп, щоб процес кипіння не перервався і
17

і ще трохи зіри
18

Тепер про рис.
Беремо рис, з розрахунку 1 кг на 7-8 чоловік. Такого рису як в Азії ми не знайдемо, тому що там рис чистять руками, тому він виходить цілий, не ламаний. Тому беремо звичайний рис. Рис обов'язково треба промити, як мінімум в трьох водах, поки вода не буде чиста стікати. І обов'язково потім замочити хвилин на 15. Якщо рис не замочувати, то він розлізиться і вийде рисова каша.
+19

20

21

22

23

24

Поступово рис вбирає водичку
25

26

27

Далі найцікавіше, я такого ніде не читав. Накриваємо рис пакетом!! Щоб він запарився.
+28

29

І накриваємо все це
30

А щоб щільніше було, зверху камінець можна покласти
31

В кінці готування, зверху встромляємо цілу головку часнику, для аромату. Підсумок перевершив всі очікування. Такого смачного плову я ще не їв. +32

Всім дякую за увагу. Коментуйте. Запитуйте. Все це відбувалося ось тут http://ihoraksjuta.livejournal.com/1243 79.html
EmoticonEmoticon