Українці склали рейтинг кращих національних блюд, які гідні представляти національну кухню. За підсумками голосування, що проводилося на сайті відповідного конкурсу taste-ukraine.com, перше місце списку посіло сало з часником. За нього свої голоси віддали більше 6,7 тисячі осіб.
Друге місце в національному меню, складеному на основі рецептів, які на конкурс пропонували самі жителів Україну, посіла домашня ковбаса. Третя позиція кращих українських страв дісталася вареників з капустою і грибами.
Топ-10 українських страв за версією жителів країни виглядає так:
1. Сало з часником
2. Домашня ковбаса
3. Вареники з капустою і грибами
4. Холодець
5. Борщ
6. Деруни
7. Запорізький капусняк
8. Млинці з сиром
9. Порося з гречаною кашею
10. Пиріг з яблуками.
Конкурс по вибору головного українського частування стартував 15 лютого. Організатори конкурсу - Український клуб аграрного бізнесу і міністерство аграрної політики і продовольства - попросили любителів кулінарії надсилати їм рецепти страв, які, як їм здається, відображають національну гастрономічну ідею. У березні спеціально створена комісія із провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів вибрала з надісланих рецептів десять кращих. Потім було оголошено голосування - за його підсумками й було вибрано головне національне блюдо.
Автори рецептів страв, які увійшли в список кращих, отримали грошові призи. Нагородження переможців відбулося у понеділок, 21 травня.
Сало є одним з традиційних українських страв. В їжу його вживають в копченому, в'ялена, солоному вигляді. Сало є основою для багатьох гарячих закусок і основних блюд. Любов українців до сала є предметом численних жартів і анекдотів.
Друге місце в національному меню, складеному на основі рецептів, які на конкурс пропонували самі жителів Україну, посіла домашня ковбаса. Третя позиція кращих українських страв дісталася вареників з капустою і грибами.
Топ-10 українських страв за версією жителів країни виглядає так:
1. Сало з часником
2. Домашня ковбаса
3. Вареники з капустою і грибами
4. Холодець
5. Борщ
6. Деруни
7. Запорізький капусняк
8. Млинці з сиром
9. Порося з гречаною кашею
10. Пиріг з яблуками.
Конкурс по вибору головного українського частування стартував 15 лютого. Організатори конкурсу - Український клуб аграрного бізнесу і міністерство аграрної політики і продовольства - попросили любителів кулінарії надсилати їм рецепти страв, які, як їм здається, відображають національну гастрономічну ідею. У березні спеціально створена комісія із провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів вибрала з надісланих рецептів десять кращих. Потім було оголошено голосування - за його підсумками й було вибрано головне національне блюдо.
Автори рецептів страв, які увійшли в список кращих, отримали грошові призи. Нагородження переможців відбулося у понеділок, 21 травня.
Сало є одним з традиційних українських страв. В їжу його вживають в копченому, в'ялена, солоному вигляді. Сало є основою для багатьох гарячих закусок і основних блюд. Любов українців до сала є предметом численних жартів і анекдотів.