середа, 23 травня 2012 р.

Найкраще національне блюдо України

Найкраще національне блюдо України
Українці склали рейтинг кращих національних блюд, які гідні представляти національну кухню. За підсумками голосування, що проводилося на сайті відповідного конкурсу taste-ukraine.com, перше місце списку посіло сало з часником. За нього свої голоси віддали більше 6,7 тисячі осіб.

Друге місце в національному меню, складеному на основі рецептів, які на конкурс пропонували самі жителів Україну, посіла домашня ковбаса. Третя позиція кращих українських страв дісталася вареників з капустою і грибами.

Топ-10 українських страв за версією жителів країни виглядає так:

1. Сало з часником
2. Домашня ковбаса
3. Вареники з капустою і грибами
4. Холодець
5. Борщ
6. Деруни
7. Запорізький капусняк
8. Млинці з сиром
9. Порося з гречаною кашею
10. Пиріг з яблуками.


Конкурс по вибору головного українського частування стартував 15 лютого. Організатори конкурсу - Український клуб аграрного бізнесу і міністерство аграрної політики і продовольства - попросили любителів кулінарії надсилати їм рецепти страв, які, як їм здається, відображають національну гастрономічну ідею. У березні спеціально створена комісія із провідних істориків, етнографів, рестораторів і шеф-кухарів вибрала з надісланих рецептів десять кращих. Потім було оголошено голосування - за його підсумками й було вибрано головне національне блюдо.

Автори рецептів страв, які увійшли в список кращих, отримали грошові призи. Нагородження переможців відбулося у понеділок, 21 травня.

Сало є одним з традиційних українських страв. В їжу його вживають в копченому, в'ялена, солоному вигляді. Сало є основою для багатьох гарячих закусок і основних блюд. Любов українців до сала є предметом численних жартів і анекдотів.

Тексти та аудіо ТОП-10 колядок

Різдво Христове - одне з великих свят, яке відзначають усі віруючі християни. І зараз, з відродженням певних духовних цінностей, цьому ...