Весна щось не задалася, але приїдуть друзі і приготувати щось на вулиці захотілося. Після недовгих роздумів вирішив приготувати свій улюблений шашлик по-Карський, далі буду називати його просто Карський.
Головна порада ніколи не дивитися при приготуванні "Карського" інтернет, я подивився і був, м'яко кажучи, здивований. Виявляється його можна робити зі свинини, яловичини, птиці, шматочків м'якоті баранини і т.д. Повідомляю всім і назавжди, що Карський готується лише з ниркової частини баранячої корейки (м'якоть з маленькими поперечними кісточками) з ниркою .......... і ВСЕ. Маринувати можна, як хто любить, це не принципово, м'ясо м'яке практично без жиру, сильно розпушувати маринуванням не треба. Я вирішив замаринувати в кефірі з коньяком.
Отже, почнемо. Ось, що нам потрібно для шашлику:
Нирки були:
Зачищаємо плівки, вирізаємо протоки і всі непотрібні сполучні тканини, надрізаємо хрест на хрест. Отримуємо:
Вирізку також солимо перчимо:
Заливаємо кефіром з коньяком:
Накриваємо кришкою з гнітом (у мене добре тарілка підходить) і на 3 години при кімнатній температурі:
Робимо соус до шашлику. Нам потрібно:
дрібно ріжемо:
Головна порада ніколи не дивитися при приготуванні "Карського" інтернет, я подивився і був, м'яко кажучи, здивований. Виявляється його можна робити зі свинини, яловичини, птиці, шматочків м'якоті баранини і т.д. Повідомляю всім і назавжди, що Карський готується лише з ниркової частини баранячої корейки (м'якоть з маленькими поперечними кісточками) з ниркою .......... і ВСЕ. Маринувати можна, як хто любить, це не принципово, м'ясо м'яке практично без жиру, сильно розпушувати маринуванням не треба. Я вирішив замаринувати в кефірі з коньяком.
Отже, почнемо. Ось, що нам потрібно для шашлику:
На фото вище: зліва ниркова частина корейки баранчика (по 5 штук з різних сторін), нирки і до купи бараняча вирізка або міньйон, я її називаю - черв'ячки, вони кріпляться з боку кістки в нирковій частини і гріх було їх не взяти, хоча до Карського шашлику вони відношення не мають))
Робимо надрізи для кращої маринування та прожарювання.
Для маринаду нам потрібно
Нарізаємо цибулю і викладаємо на дно посудини для Маринівка і по колу викладаємо посолену і поперчену ниркову частину кісточками вниз:
________
Тепер займемося нирками. Промиваємо в холодній воді кілька разів і витримуємо у воді 3 рази по 30 хвилин, змінюючи воду, а потім на годину у воду з лимонним соком і сіллю:
накриваємо тарілкою і в холодильник до приїзду гостей, у мене вийшло на 7 годин (хоча 6 год. норма).
Робимо соус до шашлику. Нам потрібно:
- цибуля
- яблуко
- манго
- лайм
- помідор
- гострий Табаско
- сіль, перець, половина чайної ложки цукра
- оливква олія
чистимо:
закриваємо кришкою і в холодильник настоюватися.
Все готово. Приїхали гості і ось власне сам процес приготування. Наколювати шашлик по дві штуки на спарені шпажки, щоб не крутилися.
Все готово. Приїхали гості і ось власне сам процес приготування. Наколювати шашлик по дві штуки на спарені шпажки, щоб не крутилися.
весь час слідкувати за вогнем і збризкувати водою для виділення акролеїн, які дають смак і аромат:
СМАЧНОГО!