понеділок, 9 квітня 2012 р.

Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Весна щось не задалася, але приїдуть друзі і приготувати щось на вулиці захотілося. Після недовгих роздумів вирішив приготувати свій улюблений шашлик по-Карський, далі буду називати його просто Карський.

Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
Головна порада ніколи не дивитися при приготуванні "Карського" інтернет, я подивився і був, м'яко кажучи, здивований. Виявляється його можна робити зі свинини, яловичини, птиці, шматочків м'якоті баранини і т.д. Повідомляю всім і назавжди, що Карський готується лише з ниркової частини баранячої корейки (м'якоть з маленькими поперечними кісточками) з ниркою .......... і ВСЕ. Маринувати можна, як хто любить, це не принципово, м'ясо м'яке практично без жиру, сильно розпушувати маринуванням не треба. Я вирішив замаринувати в кефірі з коньяком.

Отже, почнемо. Ось, що нам потрібно для шашлику:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
На фото вище: зліва ниркова частина корейки баранчика (по 5 штук з різних сторін), нирки і до купи бараняча вирізка або міньйон, я її називаю - черв'ячки, вони кріпляться з боку кістки в нирковій частини і гріх було їх не взяти, хоча до Карського шашлику вони відношення не мають))

Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
Робимо надрізи для кращої маринування та прожарювання.

Нирки були:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Зачищаємо плівки, вирізаємо протоки і всі непотрібні сполучні тканини, надрізаємо хрест на хрест. Отримуємо:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Вирізка:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

М'ясна складова готова. 

Для маринаду нам потрібно 
  • кефір
  • коньяк - 100 грам
  • цибуля, сіль, перець
  • мускатний горіх
  • базилік
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Нарізаємо цибулю і викладаємо на дно посудини для Маринівка і по колу викладаємо посолену і поперчену ниркову частину кісточками вниз:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Вирізку також солимо перчимо:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Вкладаємо її в центр та натираємо зверху мускатний горіх:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Заливаємо кефіром з коньяком:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Накриваємо кришкою з гнітом (у мене добре тарілка підходить) і на 3 години при кімнатній температурі:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
________
Тепер займемося нирками. Промиваємо в холодній воді кілька разів і витримуємо у воді 3 рази по 30 хвилин, змінюючи воду, а потім на годину у воду з лимонним соком і сіллю:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

Шашлик постояв 3 години, додаємо нирки і ретельно перемішуємо:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
накриваємо тарілкою і в холодильник до приїзду гостей, у мене вийшло на 7 годин (хоча 6 год. норма).

Робимо соус до шашлику. Нам потрібно: 
  • цибуля
  • яблуко
  • манго
  • лайм
  • помідор
  • гострий Табаско
  • сіль, перець, половина чайної ложки цукра 
  • оливква олія
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

чистимо:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

дрібно ріжемо:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
закриваємо кришкою і в холодильник настоюватися.

Все готово. Приїхали гості і ось власне сам процес приготування. Наколювати шашлик по дві штуки на спарені шпажки, щоб не крутилися.

Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)
весь час слідкувати за вогнем і збризкувати водою для виділення акролеїн, які дають смак і аромат:
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)

СМАЧНОГО!
Рецепт шашлика "по-карськи". (ФОТО)








Тексти та аудіо ТОП-10 колядок

Різдво Христове - одне з великих свят, яке відзначають усі віруючі християни. І зараз, з відродженням певних духовних цінностей, цьому ...