вівторок, 17 квітня 2012 р.

Легкий супчик - чудовий лікар для травлення


Уникнути болю та важкості в шлунку після свят Вам допоможуть легкі, дієтичні супи, які сприяють покращенню травлення та покращенню самопочуття.
Тим більше, всім нам влітку хочеться виглядати стрункими, привабливими та молодими. Але зайві кілограми, набрані за зиму та свята, часто псують настрій. Тому я пропоную забути, на деякий час, про наваристі яловичі, баранячі або свиннні бульйони і перейти на легкі курячі або овочеві супчики. Готові? Тоді пропоную рецепти супчиків для стрункої фігури та легкого травлення.

 Прозорий суп з лососем


На чотири порції

• 1 л рибного бульйону
• 4-5 картоплин
• 1-2 моркви
• 1 маленька цибулина
• 300 г філе лосося
• 1 ст. л. порізаної зеленої цибулі
• 1 ст. л. порізаного кропу
• 1 ст. л. вершкового масла
• сіль, перець
  


 


Доведіть бульйон до кипіння і додайте в нього порізану на шматочки картоплю, тонкі кружки моркви і нашатковану цибулю. Якщо зазвичай Ви кладете моркву в бульйон раніше, то тепер краще цього не робити - тоді морква буде приємно хрустіти.

Варіть суп до тих пір, поки картопля не стане м'якою, час від часу знімайте піну, яка утворилася на поверхні. Потім додайте порізане великими кубиками рибне філе.

При обсмажуванні цибуля набуває солодкуватий смак, тому її можна пасерувати у вершковому маслі і додати в суп в кінці приготування.

Ще раз зніміть піну, що з'явилася від риби. Риба готується швидко, тому після цього достатньо варити суп ще пару хвилин. Всипте в суп зелень і додайте вершкове масло. Заправте перцем, якщо треба - сіллю і залиште на п'ять хвилин, щоб суп настоявся.

Як варити бульйон?
Рибний бульйон

 Візьміть голову, хребет і очищений від луски хвіст великої риби (лосось, форель, щука, судак або ін) - в магазинах нерідко продаються готові рибні супові набори. Крім того, буде потрібно: 1,5 л води, 1,5 ч. л. морської солі, 10 горошин перцю,  2 лаврових листки, 2-3 гілочки кропу, 3-4 стебла петрушки, 1 морква та 1 цибулина.
 Для початку розріжте риб'ячу голову поздовжньо і видаліть зябра, так як вони надають бульйону гіркий присмак.

Промийте шматки риби, покладіть в каструлю з холодною водою і поставте на вогонь. Під час варіння ретельно зберіть піну.

Як тільки піна перестане утворюватися, додайте спеції і нарізані цибулю і моркву. Зніміть піну, що з'явилася після закладання овочів.

Зменшіть вогонь і залиште бульйон повільно варитися на півгодини. Так ви отримаєте прозорий бульйон - коли він кипить дуже інтенсивно, то виходить сірий.

  Суп з індички
















Інгредієнти:

Індиче крило 600 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Цибуля фіолетова 1 шт.
Селера стебла 3 шт.
Морква 1 шт.
Часник 2 зубчика
Помідори 3 шт.
Петрушка свіжа 0.5 пучка
Перець гострий 0.5 шт
Перець духмяний 6 шт.
Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.
Сіль 2 щіпки

Для приготування бульйону крило добре помити і розрізати на 2-3 частини, моркву очистити і крупно порізати, ріпчасту цибулю очистити, стебла селери помити і крупно порізат
и.
Залити все холодною водою додати духмяний перець та дрібку солі - варити бульйон 60 хвилин з моменту закипання на повільному вогні, знімаючи піну.
Фіолетову цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями, часник і гострий перець дрібно порізати.
2-3 середніх помідора помити і натерти на крупній тертці.
Розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії і обсмажити цибулю, часник і перець 2-3 хвилини.
Потім додати помідори, і тушкувати все разом на повільному вогні 10-15 хвилин.
Готовий бульйон процідити, м'ясо зняти з крила і порізати.

Додати в бульйон помідори з цибулею, часником і гострим перцем.
Потім додати в бульйон м'ясо з крила індички.
Дати закипіти супу, додати дрібно порізану петрушку - варити все разом 2-3 хвилини, додавши сіль за смаком.

Дієтичний овочевий суп

Такий суп хороший, як для лікувального, так і для дієтичного харчування. Просто, смачно і корисно!
















Інгредієнти:

200 г цвітної капусти,
200 г броколі,
2 моркви,
1 цибулина,
2 картоплини,
1 болгарський перець,
сіль,
спеції,
зелень,
рослинна олія
Цвітну капусту і броколі  розберіть на суцвіття. Картоплю і моркву очистіть і наріжте акуратними великими скибочками. З болгарського перцю видаліть серцевину, крупно поріжте. Цибулину очистіть, але не ріжте, її потрібно класти в суп цілою.

  Всі овочі покладіть в каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння. Посоліть. Варити близько 20-30 хв.

  За 1-2 хв до готовності додайте в суп прянощі і рубану зелень, а також влийте рослинну олію(краще - оливкова). Подавайте до столу гарячим з сухариками.

Тексти та аудіо ТОП-10 колядок

Різдво Христове - одне з великих свят, яке відзначають усі віруючі християни. І зараз, з відродженням певних духовних цінностей, цьому ...